Saturday, January 31, 2009

storm in atlantis, dubai

last friday, after delayed again and again, for so many time, at last we managed to go for a photography-outing session. around 10 people (of our firm), went to Atlantis Dubai for photography session, which actually more like a 'sessi belajar cara menggunakan kamera dengan betul'. hehe.

our aim for that day was to learn theorically few tips and practically to shoot outdoor photographs. sunset. birds. sea. tapi nak buat macamana, ku sangka cerah hingga ke petang, rupanya ribut taufan di pertengahan jalan.


we arrived there around 5 pm. the sky still clear. but just in 15 minutes, everything changed. believe it or not, there was a storm, and it feels good, just like malaysia. because of the unexpected weather, we need to change to plan B, which focused more on indoor photography. learn how to snap moving objects and indoor lighting. (i know, i know, not all of you are into photography, so i will keep that to myself).


but there are few photos that i want to share with all of you, sorry, not much photos of the building, but there are photos of a short + black guy yang dipaksa menjadi subject untuk practice photo-shooting. its me lah. hehe. enjoy the photos!
atlantis at night. jangan tertipu oleh lampu lampu itu. personally, atlantis's architecture really dissapoint me. murahan. looks cheap. even building in putrajaya better than this. maybe the scale of the building make it looks extravagant.


in front of Nobu Fine Dining restaurant. nice interior.

just shave your moustache and you will look 180 degrees different!

adzurif, hady and siti - memberikan aksi poyo di depan aquarium

although the architecture of Atlantis doesn't really impress me, i will absolutely visit the place again during summer - nak pi water theme park! sapa nak ikut?? JOM!

16 comments:

Mohd Hazaruddin said...

salam,

good u have time to go and have fun outside even bz at office!

tc

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

NAK IKOT!!!haritu dah pergi wild wadi jugak,tapi lagi best kalau pergi dgn kamu kan? :p

Jumper said...

Did u try the sushi at Nobu? It's is claimed to be the best sushi in the world, served outside Japan.

The architectural features of Atlantis don't impress you? Same here. But the night photo of its fascade which you took make it looks grand and elegant from my screen.

Good day!

payarumput21 said...

Salam Hady..

Let me guess.. only the first photo taken by yourself.. hmmm.. yg lain2 bukan.. ;p

Apa2 pun cantik.. message sampai.. Suka tengok.. :)

Zakiah Ponrahono said...

Bang... Salmah tak kisah apa orang lain kata bang...

kenapa abang nak malu...

hahahahahaha..

gambar tukan aku masih bagi kau B je. Sebab kalau kau guna pandangan mata cacing mesti gambar tu composition dia menarik lagi cantik.

dari segi tatacahaya... dah nampaklah arkiteknya kau amik gambar dengan kamera mahal. muahahahaha

mother of two said...

tahniah kerana membawa kamera. menurut pekerja di atlantis a.k.a my hubby mmg cuaca di sana tak blh dijangka.... apa2pun.. skrg nie akak dah tak mau bwk dslr lagi berat nak tukar kamera kecik balik...hehehhehe

pal7 said...

nak ikot kamu pegi....

hady said...

hazaruddin : salam. asal ada peluang, xkan lepaskan punya. keje keje jugak. main jangan lupa. take care too.

cabincrew : ooo, pi wild wadi tak ajak saya. kamu nak pergi atlantis theme park dengan saya? pramugari cantik nak ke sana dengan saya? saya tau taktik kamu. kamu mahu muka saya lebam kena pukul dek gf saya kan? hehe..

Jumper : have u try Nobu as well? xsempat lah haritu. nak cepat balik, ada farewell BBQ. next time maybe. love sushi!

paya rumput : gambar tu? yes, kali ni xpayah snap gambar diri sendiri, sebab ada member ikut. hehe.

zakiah : hahaha. aku masih hijau di dunia photography. nanti aku belajar lagi. tapi kalau part ambik gambar sendiri guna handphone, aku expert! haha.

kak sheila : ooo, si suami keje sana ke. sure kak sheila tiap minggu pi theme park. hehe. kamera berat? ok tu, kira macam senaman jugak la mengangkut kamera. :p

Pal7 : Nak ikot? boleh... tapi saya tau kamu nak ikut sebab pramugari cantik nak ikut kan? cess, kamu memang kaki perempuan lah.. hehe.

drNO said...

:) so, any photography session for the day??

pal7 said...

hady ni cam tau2 jek aku nk nengok pramugari tuh..

*kantoi lak..hehe

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

aiyo..bawak gf kamu sekali lah..eh.jangan lupa bawak kawan2 bujang yang wangi ok?bila mau pi?serius ni.

niQue_naQ said...

gorgeous pics! bila la nak sampai Dubai nie huhu

ab geldofg said...

wah2 smpai ke dubai ko ye

pipi me-ah's world~! said...

yo bro.. nice pix.. kalau tanak kena blasah ngan ur gf.. calling awal2 kay.. i'll hide that hockey stick for u.. hahahahaha

hady said...

dr. no : photography? hmm... dah lama tak keluar jalan jalan ni. nanti saya sambung cerita ke Oman part 2 ya..

pal7 : hehehe, dah tau sangat dah, asal ada wanita cantik, laju aja kamu ya! hehe, jom la temankan.

cabincrew : gf saya bukan di dubai lah.. macamana mau pergi, kamu sibuk terbang sana sini.. hari jumaat kamu dengan abgeldofg.. huhu

niquo : jom jalan2 ke dubai. ticket return baru rm2600. xde lah mahal sangat..

ab geldofg : iye, dah sampai dubai. tapi aku belum sampai ke GOA. sana menarik tak? aku nak lawat ko boleh?

pipi merah : tak rock la kayu hoki, sekarang main PS ja.. huhu

AmirHaddatsa said...

ouh npe kta bngunan tu murah ngan jgn trtpu sbb lampu dia?