Friday, January 9, 2009

a tribute to palestine

keganasan terjadi lagi
air mata mengalir lagi
darah tumpah lagi ke bumi
isteri hilang suami
anak hilang ibu
bapa hilang anak
harga diri juga hilang tak ketemu
yang tinggal.. sepi..
















Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
Namun ini hanya ada di bibir saja

Aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
Biarkan saja Biar saja hanya ku yang tahu

Sejarah cinta dan hidupku
Penuh duri dan banyak ranjau
Perlu kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri












































jom boikot... as much as we can
coca cola
danone
estee lauder
johnson & johnson
Mark & Spencer
Revlon
Nestle
L'Oreal
McDonalds
Starbucks
Timberland
semoga keamanan kembali ke bumi palestine..



16 comments:

Zakiah Ponrahono said...

HADY.... AKU SUKA KAU.

WOW!!!!!!

payarumput21 said...

Salam Hady..

Hmmm.. Memang tu la yang kita2 ni berazam nak buat.. BOIKOT..

p/s - sampai ke saat ni.. masih lagi tak sanggup nak menatap gambar2 di media elektronik mahupun cetak.. KEJAM.. BENCIIIII :'(

Mohd Hazaruddin said...

salam,

pain!
life without hope ...
let us pray for them ...

JimeMalek said...

gosh!
kesian gile arh!!

errr.
i used most of the brand like yeah evryday?? kne arh ubah sket
but my ckgu ade ckp arn
most of it like mcD and strbuck
tuh sume franchise so its ok : )
eyh! enth larh
i dont kno : )

Syamsulfaiz said...

Yahudi laknatullah !!!!!

Ms.D said...

miss z...

ouh saya tau kamu SUKA HADY...WOW!

hady...

hmm speechless..hahaha

Ikhares said...

israel memang kejam...

Ms.D said...

apologise for my previous comment...it was in response to miss z and hady on other matters...

in response for this entry, i am deeply symphaty with what happened... babies shouldnt get through such thing...babies are innocent and may Allah swt always be with the palestinians...

p/s : I love babies...

p/s/s :started to boycott McD,Coke,Starbucks

niQue_naQ said...

Hi Hady, was blog hopping and found yours :)

these are gruesome pictures, but thanks for posting it up, sure is a slap in the face kind of pics huh..

hey, question, wat does it take to be an architect in Dubai? damn cool man...

hady said...

zakiah : hahaha, teman teman semua jangan salah sangka, zakiah suka kan entry ni sebenarnya.. zakiah penyokong kuat palestine..

paya rumput : sama sama lah kita boikot, sekadar yang mampu.. (semalam melintas depan burger king.. aduhai, meleleh ayaq liuq.. kuatkan semangat k...)

hazaruddin : let us all pray... moga matinya syahid, hidupnya tak merana lagi..

jime malik : memang kesian.. kita cuba lah boycott yang termampu, selagi tak memudaratkan.. kalau brand macam Intel, atau handphone Nokia, xkan nak campak masuk tong sampah kan.. tapi kalau McD atau coke, boleh saja nak boikot, lagi sihat.. (oh, saya kena beli baru, my haircream L'oreal lah..)

syamsulfaiz : kesian pada mangsa mangsa yang innocent..

miss D : jangan risau, xde org lain suka saya, rupa tiada, harta kurang..

ikhares : banyak banyak kita doakan mereka..

miss D : yes, we can start... as simple as Coke..

nique : yup, gambar gambar yang meruntun perasaan..

salam perkenalan.. how to be an architect in Dubai? hmm... kena buat satu enrty post ni, :p
pendek kata, rezeki + usaha + takdir, sini memang rezeki terbuka luas, cuma 2009 ni langit dubai tak berapa cerah.. im sure kalau u send resume in 2010, ada chance dapat..

AmirHaddatsa said...

dunia israel dan us xkan aman sampai kiamat! amin

manlaksam said...

BINATANG ISRAEL!!!

Jumper said...

The black & white photos posted have etched more mental effect than that of in colours. It reminds me of the black & white long film called Schindler's List. But the ironic twist of event now is that the victimized Jews back then, are the ones committing the killings. Their historical sufferings teach them nothing. They try to be superior now by showcasing their lowest level of humankind. What goes around, comes around. There'll be price to be paid for every single drop of blood. Insyallah.

AmirHaddatsa said...

waaa! bnyknya komen! nh jeles nh!

hady said...

amir : ya, kita doakan kesejahteraan umat palestine.. dan, blog kamu ada coverage yang menarik pasal palestine. sangat informative.

manlaksam : ya! saya sokong Pak Man!

Jumper : agreed with you, what goes around, comes around... malah mungkin lebih dahsyat lagi. amin.

Amir : :p

pal7 said...

jom same2 boikot israel..

ISRAEL JAHANAM


*thanx 4 visiting ma page yeah..