Tuesday, March 17, 2009

prolog : snorkeling in Arab land

prolog :
dingin pagi tidak mematahkan semangat
walau mata kuyu dibuai perasaan mengantuk
kaki digagahkan dihayun berjalan
suasana subuh di dubai memang menyenangkan
melihat matahari terbit di bandar dubai juga mendamaikan
apatah lagi bagi mereka yang selalu bangun jam 8pagi
dan terus berkejar ke ofis..
sometimes, we need to run from the norm
break the rules
go snorkeling although its freaking cold!
inilah pengalaman snorkel di tanah arab
....................
dengarkan dulu lagu khas RUN, Leona Lewis
ambik mood dulu before baca cerita penuh ya
:p
oh, lagu ini sangat romantik
lirik nya akan membuai jiwa remaja remaja perempuan
tapi, mak mak orang pasti tertidur mendengarnya.. hehe, peace..
.....................
I'll sing it one last time for you
Then we really have to go
You've been the only thing that's right
In all I've done
And I can barely look at you
But every single time I do
I know we'll make it anywhere
Away from here
Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you dear
To think I might not see those eyes
Makes it so hard not to cry
And as we say our long goodbyes
I nearly do
Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you dear
Louder louder
And we'll run for our lives
I can hardly speak I understand
Why you can't raise your voice to say

15 comments:

- m!ss_yaNa - said...

sememangnya lagu itu membuai perasaan..
hehe ~~

aYuNi said...

ngahaha~ membuai perasaan n jiwa wanita je ke?lalala~

hady said...

miss yana : haha, terutama nya budak budak sekolah.. mesti terbayang bayang wajah boyfriend yang form six tu kan?

ayuni : setakat ni wanita saja lah.. tengok, mana ada lelaki comment.. hehe..

pal7 said...

aku laki pertama komen..lalala..


speaker xde..xleh nk layan feel lagu dia..lalala

budak_ORGANIK said...

sedap lagu tu....tapi...xsesuai ngn jiwa

ms.stella mcCartney said...

light up...light up....

thanks for always be right beside me.. :D

Jumper said...

I was imagining Leona asks me, "why can't you raise your voice to say...". I'd say,"I love your soothing voice that I don't want to raise any".

Hady, over the top la you punye prolog ni...

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

salam ziarah..

Dubai...bestnya..last pergi sana tahun 2005..=)

lagu yang sangat mebuai hati dan perasaan..alahai..=)

(amir introduced blog ni pada saya)..

Nice blog!

- m!ss_yaNa - said...

wahai seniorku..
kat TJ xdok doh form six lorr.. ~~
tu ar..owg suh dtg sekolah xnak..

Anonymous said...

apa hal la hang buang masa tulis prolog panjang2?

kan ke baguih tepek trus citer n gambarnya???

JimeMalek said...

yeaah!
suke gile gile lagu ni!
original version dier pon best
by snow patrol ! : )

hady said...

pal7 : alah, kamu ni selalu kasi alasan takda speaker.. pi pinjam kat jiran sebelah nun!

budak organik : tak sesuai dengan jiwa? lagu ni asalnya di nyanyikan oleh band Snow Patrow - macho lagu nya! nanti aku download ok.

ms stella : oh, my pleasure! lebih lebih lagi kalau kamu belanja dinner, hehe..

Jumper : hahaha.. mana ada over the top... filem harry potter 6 bulan before screening dah buat iklan dah.. prolog ni baru seminggu sebelum.. :p

zara : hai zara, selamat berkenalan. jom lah datang dubai lagi.. jalan jalan, buang duit. :p
oh, kirim salam pada amir!

miss yana : TJ high school dah takde form 6?? abis tu, tak dapat lah cari kakak angkat? kecewa lah budak budak form 5. :p

anoynamous : kalau diikutkan hati, mahu juga terus upload saja - masalah - masa ku amat terhad la bro! aku usaha dalam masa 2 hari ni, ok?

jime malik : ha ah, kool kan lagu ni.. versi Snow Patrow lebih macho lah.. takda la jiwang2 sangat..

*pil.tahan.sakit* said...

lagu snow patrol mostly semuanya masyuk telinga :)

manlaksam said...

Dah lama Pak Man tak singgah sini,Hady pun lama dah tak singgah blog Pak Man, ingat lagi ke jalan nak ke sana?

zafi said...

Yup nice song to listen!
oh Dubai! a good friend of mine become diplomatic officer in Msian Embassy!
OK bro be a good architect ya! best of luck!