Sunday, April 19, 2009

chased by a sex maniac

tahun 1994,
khamis
...............
seperti mana warga asrama yang lain
hari khamis terakhir di hujung bulan
merupakan hari yang paling di tunggu tunggu
bukan kerana lauk asrama yang istimewa
bukan juga kerana peminat misteri menyampaikan surat cinta
tapi hari khamis terakhir di hujung bulan lah
semua warga asrama berpeluang pulang ke kampung
................
jam menunjukkan tiga petang
kakak yang belajar dan bermastautin di asrama sekolah yang sama tidak dapat pulang
mungkin kerana kakak yang ketika itu di tingkatan tiga
perlu menghabiskan sisa sisa kelas dan pulang lebih lewat
teruja untuk pulang ke kampung
perjalanan harus di teruskan!
hampir sejam di dalam perjalanan dari asrama ke bandar kuala terengganu
merentasi lautan pelajar yang berebut rebut menyerbu bas
menyaksikan peluh pakcik yang basah kepanasan menitis di atas pakaian sekolah rakan sebelah
dan melihat seribu satu macam kisah di dalam bas
.................
sesampainya ke bandar, hati terasa lega
kini hanya perlu menaiki sebuah lagi bas
sebelum sampai ke kampung - iya, hati sudah berbunga
pulang ke kampung memang membahagiakan!
sedang fikiran sedang melayang jauh
perasaan sedikit tersentak bila ditegur secara tiba tiba oleh seorang pak cik berusia 40an
"hai, macamana sekarang?"
oh, ini pasti salah seorang rakan kepada ayah
lebih lagi rupanya nampak baik
dan dia nampak sangat peramah, tersenyum simpul menampakkan barisan giginya
ayah memang agak dikenali ramai
punya kenalan dan rakan serata negeri
"oh, baik.. sihat" jawab ku
what do you expect? i was a naive boy berumur 14 tahun!
dan pakcik ini terus bertanyakan soalan demi soalan
makin lama, makin pasti, ini pasti salah seorang rakan ayah
gayanya yang bersahaja, dan peramahnya yang menyenangkan
.........................
secara kebetulan, ternampak mustafa - rakan seasrama dari kejauhan
dari jauh, muka nya nampak agak kebingungan
sedikit pucat dan wajah berkerut kebimbangan
"ady! ady! sini, cepat!"
aku memberi tanda ingin berjumpa rakan seketika kepada pakcik yg masih berdiri di depan ku
cepat cepat menuju ke arh mustafa
"ady, ko gila ke?"
"ada apa?kenapa?" aku sedikit terkejut
"jangan layan tu! dia gila seks!"
terasa darah menyirap ke muka
pandangan di halakan ke arah pakcik tadi
ternyata, mata nya tak lepas dari memandang aku
dengan senyuman yang tak lepas di bibir!
...........................
bas menuju kampung belum sampai
mustafa sudah menghilang diri - menaiki bas ke destinasi tujuan nya
yang tinggal aku yang pucat tak berdarah
beg baju cepat cepat di sandang ke bahu
sambil mata melirik memerhati pakcik tadi
"haram! dia masih tersenyum tengok aku!"
terus berjalan cepat cepat menuju ke tempat duduk seberang
pandang ke belakang
dan si pakcik tua sedang mengejar aku!
dari berjalan laju, terus aku berlari
sambil beg berat dibahu tersandang
mencelah celah di antara bas
dan lebih menakutkan bila dia turut berlari lari mengejar!
terasa hampir pengsan
ternampak sekumpulan pelajar baru sampai dan berdiri sekumpulan di tepi jalan
berlari, dan terus duduk mencangkung di tengah tengah kelompok pelajar yang berdiri
dan aku ternampak pakcik itu masih tercari cari di antara bas bas yang ada
menggigil! iya, tangan aku menggigil!
.............................
sabtu
pulang ke asrama
barulah mustafa bercerita panjang lebar
rupanya pakcik tadi memang sudah terkenal di kalangan pelajar
sex maniac yang selalu mengejar budak budak sekolah
ada yang sudah terperangkap dan been molested
aku mengucap panjang
masih terkejut! dan terperanjat
yang pasti, aku selamat dan paling paling penting
aku masih suci!
:p

19 comments:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

phew...

nasib baik..

dulu time balik sekolah...

ada flasher..huhu~

s a L o m a said...

gilaaaaaaaaaaa.apsal tak report?dia ada algit ak sekarang??

s a L o m a said...

typo: algit ak - lagi tak

pal7 said...

hady..
kamu hensem sgt..haha
patut la pakcik tu suka kat kamu..lalala

*nasib baik xde ape2..hehe..

JimeMalek said...

Menakutkan meyhhh!
tuh arh org tua tua berpesan
Dont talk to stranger!
HAHAHA
>.<
nsib baek hadi nmpk that mustafa
kalaw x
perhhh!
abes lahh kne molest !
:P

hehe !

- m!ss_yaNa - said...

1994..
at TJ right..??
ngeh3 ~~

sungguh dahsyat..
nasib bek xde pape..

Mohd Hazaruddin said...

alhamdulillah ...

terselamat dari di cabul ...
kalau tak dah dapat title ...
Orang Kene Cabul ...

Alhamdulillah ...

ms.d said...

thank god you're safe...alhamdulillah...hahahahha...tulaa...lain kali nk being naive pun...biar bertempat.....next time..dont talk to strangers! hahahhaa

mother of two said...

ish2.. nasib baik... mmg org sekarang tak terduga..

Mohd Hazaruddin said...

mother of two ...

it was happen last 15 years ...
1994 ...
skang dah besar dah dia nih ...
hahahah ...

means zaman dulu pun ada gak orang macam nih ...

but iwas staying in KT last year, kawan saya bgtau, die jugak terkena benda yang sama ...

maybe chaser tuh anak beranak lelaki yang hady cerite ni kot ...

Syamsulfaiz said...

hady, betul ke takde censor ni?? masa sembang2 tangan pakcik tu kat mana? wahaha..

Anyway, if I were you I would have scared shitless too. Siap kejar lagi...gila seriau.

k.idham said...

masih suci?

itu time ko umoq 14.


la ni ko dah late 20s...suci kerr???.

hady said...

zara : itulah, betul betul nasib baik.. saved by the bell!

saloma : iyaaaaa... memang gila... report? masa tu kecik lagi lah, mana tau procedure nak lapor lapor ni.. lagipun, segan lah, nak lapor menda camtu!

pal7 : ceh, hampeh kamu! kalau kamu ke KT, mungkin kamu teruk kena kejar! lalalala

jimemalik : hah, betol tu. lain kali dengar orang orang tua cakap. tapi cakap pakcik tua macam yg macam dalam citer tu jangan dengar.. bahaya!

mis yana : 1994, TJ High School. hahaha, kasi up sikit!

miss d : oh yes, safe and sound!

hazard : 15 years ago, atau sekarang, manusia still manusia..

mother of two : hah, terutamanya kepada semua parents, walau nampak selamat, tapi diam diam, ramai saiko di luar sana.. jaga anak baik baik

syamsul : hahaha, imaginasi kamu memang dahsyat la! boleh jadi pengarah cerita seram saiko la..

k idham : dah 20s ni, bukan setakat suci ja, tapi Suci lagi menyucikan!

s a L o m a said...

SEGAN???hoho.dok dubai tu lagi lah pak2 arab sukaaaaaaaa main2 belakang.takyah dah report pasni segan punya pasal kn??huh.

dammit said...

serious, ini menakutkan!

payarumput21 said...

Salam..

Wah.. bila baca.. jalan cerita.. seperti pernah melaluinya je.. huhuhu.. Serupa yang tak sama..

Nanti kita kumpul2 cerita and publish ramai2.. hahaha..

.:dura:. said...

pernah alami jugak..
org tu msk sekolah (sekolah perempuan) pg2 buta, then tunjuk "tut" dia... nasib dia tunjuk jer..
time tu sy darjah satu...
uish2...menakutkan...

yong said...

NASIB BAIK...SO ni suci lagi bersih la.... ;)

hady said...

saloma : oh, pak pak arab di dubai baik baik. dan well behaved. (ok, saya tahu kamu juga based dubai.. haha, cuba lah mengorat pak arab dubai..)

dammit : oh, masa tu memanglah menakutkan, cuba kalau jumpa sekarang, siaplah, berani dia cuba..!

payarumput : aiks, ramai jugak ada pengalaman serupa ni? makna nya, ramai la agaknya saiko di luar tu...

dura : hah, ini baru patut lapor... kasi ajar sikit sapa sapa yg kepala x betul tu...

Yong : oh, suci bersih, sabun FAB pun boleh gulung tikar..