Friday, May 29, 2009

announcement / pengumuman

transformation : all-new blog - tapi tuan punya blog masih sama!
(oh, dan ini gambar 4 bulan yang lepas, sekarang saya sudah kurus sedikit, hahaha)

........................................

dua, tiga hari dari saat ini, genaplah satu tahun saya berada di bumi dubai
dan sempena anniversary yang pertama ini, saya rasa sudah masanya
untuk saya membuat re-branding pada blog saya ni
biasalah, lagikan RTM pun buat re-branding setiap kali menteri tukar kan?

......................................

di awal pembikinan blog ni, saya mahu famili dan kawan kawan rapat saya di malaysia
update dan tau aktiviti saya di dubai - jadi tidaklah terputus hubungan
sebab saya bukan jenis jejaka macho yang selalu telefon setiap hari
sekurang kurangnya, mereka tahu saya masih hidup, :p
itulah sebabnya kebanyakan blog entry saya
berkisar kepada aktiviti aktiviti di sini
dan saya perlu akui, saya tiada blogger-mate pada ketika itu
masa berlalu - walau blog saya tidak popular, saya tidak kisah
tapi dapat mengenali rakan rakan bloggers
itu sudah cukup baik
ironinya, kini rakan rakan rapat saya sudah jarang mengunjungi blog saya
oh, bukan kerana mereka lupakan saya
tapi kerana wujudnya kegilaan-dunia-masa-kini : Encik Facebook
kami banyak berhubung menerusi Facebook

.........................................

lalu, saya rasa sudah sampai masanya saya membuat pembaharuan di dalam blog saya ini
saya sudah tambah beberapa ruangan baru dalam penceritaan saya
dan ruang blog saya selepas ini akan lebih broad
bukan sekadar aktiviti di dubai, malah merangkumi pelbagai kisah

.........................................

kisah seorang arkitek : akan menjadi medium untuk saya bercerita mengenai diari catatan seorang arkitek. detik manis dan juga perit.
.
dunia architecture : latest news, up and coming architecture, new wonders - hah, saya akan bongkarkan semua.
.
kisah dolu dolu : semua orang ada kisah kisah masa muda remaja, dan saya tahu ramai juga pelajar underage di luar sana, kita boleh kongsi cerita.
.
kisah personal : ahem, yang ini tengok keadaan dulu ya.
.
dunia vacation : kisah kisah percutian dan pengembaraan saya, ok, saya belum sampai ke paris, tapi, bercuti di malaysia pun di kira pengembaraan kan?
.
dunia humanity : kisah kisah dunia / tragedi / kemanusiaan
.
dunia muzik / dunia filem : review lagu dan filem kegemaran saya.
.
dunia photography : foto foto pilihan dari kaca mata hady rashid

....................................

dan azam baru ialah mahu update blog lebih kerap, walau agak sibuk dan busy di ofis. dan kepada semua pembaca, tidak kiralah anda follower saya, atau di-link dengan blog saya, atau anda adalah rakan rapat saya, atau anda pembaca senyap, atau mungkin sekadar anonymous, saya amat hargai pendapat, komen dan reaksi anda. Terima kasih. jangan malu malu.

...................................

Jom interaksi bersama saya!

Wednesday, May 13, 2009

i love YUNA

..............................
saya x mahu bercakap
atau menulis kali ini
dengar saja si yuna
'dan sebenarnya'
dia superb kan?
..............................
suara husky nya mengingatkan saya pada kekasih lama saya
norah jones
saya tak tahu apa sudah jadi pada norah
sejak kami putus, dia terus menghilang
tak terdengar lagi berita..
.............................
ok - saya merapu sikit - nanti saya cerita panjang pasal Yuna
i love Yuna, eh... i mean the voice
(alamak, ada harapan kena serang dengan parang nanti ni..)
hahaha - dengarkan Yuna!
si husky yang bertudung! comel!

Friday, May 1, 2009

fashion show? here we go!

People always said that you can find almost everything in Dubai. I disagreed.... at first. but now, i think i have to accept that fact. many of us living in Dubai are blessed with incridibly privileged lives. it just a matter of how you schedule your time, to catch up with all interesting places and events in Dubai.

out of my hectic work schedule, two weeks ago, i managed to attend Dubai Bridal Fashion Show. weird huh? a guy to attend a fashion show? well, just to clear things up, i went there to sharpen my photography skill (which setakat ni berada di kategori zero aka sangat lah amatur). Buat malu saja ada D80. huhuhu.

Taking place from 23-26 April in Za'abeel Hall at the Dubai International Exhibition Centre, the event hosted 20 fashion shows, with local and international designers demonstrating their eagerly anticipated collections as well as the creations devised by the finalists of the prestigious Swarovski Young Designers Award. luckily, i had opportunity to catch 4 of the fashion shows, at a very very strategic seat, FIRST ROW! and fortunately, at the front of the T Junction of the stage (where the models stopped for 5 seconds and pose). not forgetting, the models are HOT!

Highlights at the show includes a collection from India's leading celebrity fashion designer and style icon, Manish Malhotra, who showed a range of specially designed Sheilas, Abayas and Jalabiyas. Another fashion favourite, Amato Haute Couture, whose collections are filled with beautiful lace and crystals, took the stage on the last night of the event. obviously, i'm not a fashionista men, but i love to see all this pretty beautiful artistic creation. creative dress.

so ladies and gentlemen, sit back and relax... i will entertain all of you with my Bridal Fashion Shows Photograph. Please enjoy and drop some comments of my photography skill. Dont worry, kali ni tiada gambar tuan punya blog - tak cukup tampan untuk duduk sebaris dengan model model cantik. hahaha..


ini bukan project runway. ni Dubai Bridal Fashion Show



model model dan wedding dress yang cantik cantik




model ini muka nya sedikit macam mila



gotcha. boleh dia tergelak masa modelling

muka dia macam catherine zeta jones kan..


serius saja


tepukan untuk designer


antara my favourite photo caption



yes.. this is my favourite model and my favourite photo caption. nanti balik malaysia, saya mahu print high resolution, frame kan dan jual dekat galeri. agak agak ada orang nak beli tak? harga promosi cuma rm 999.00. ada mahu?


so now i have a new interest - to attend more and more fashion show in the future. saja suka suka. test skill ambil gambar. dan teringin juga nak join KL Fashion Week. hah, siapa ada connection to KL Fashion Week di luar sana, cepat kasi contact!