Saturday, January 9, 2010

prelude 2 : Top 5 in Hady Rashid's Life (Version 2009)

akan datang
.
top 5 in Hady Rashid's Life
(apa!!!!! tak habis karang lagi??)
apa boleh buat... aktiviti setahun - nak dimampatkan dalam satu entry
terpaksalah ambil masa sehari dua
er.. atau mungkin berhari hari hari
(oh, biasalah dalam construction industry kan selalu project delay)
asal jangan terbengkalai langsung, sudah, hehehe
.
so, presenting
.
prelude number 2
.
a series of riddles
.
dapatkan jawapannya di dalam entry penuh nanti,
:p
.
.
.


misteri 1 : Hady sedang mendukung anak nya yang ke-berapa?



misteri 2 : can you spot the missing object in this photo?



misteri 3 : di manakah kumpulan gagak hitam sedang membuat persembahan?



misteri 4 : mengapa mereka berlima beriya iya memakai baju sejuk?

misteri 5 : siapa letupkan bangunan tertinggi di dunia - Burj Dubai?
.
.
.
hah, apa tunggu lagi
kalau rasa terrer, cepatlah jawab!
.
kalau jawapan betul
baru boleh publish full entry
:p
.
.
.
.
selamat mencoba!




13 comments:

mother of two said...

amboi.. en.hady nikah kawin tak ajak pun.. tup2 dah ada anak dara besar dah... :)

Anonymous said...

1) anak yg ke..erkk
2) fairy tooth dh ambik gigi taringmu?
3) erm...rom? ;p
4) kononnya sejuk melampau..
5) mungkin anggota gagak hitam


**lalali**

yam said...

Die...siape yang duduk sebelah ko tue yang atas kapal tue? Ehehehe...sekali imbas muke dh mcm Jack Sparrow la..Kim salam klu single....buat2 tak tau klu dh kawen. Ahahahahaha

iyllienaz said...

haha..anak kah??..muke xde iras plak..

Anonymous said...

1) bukan anak kandung tapi anak buah yakni anak abg/kakak Die
2) gigi taring
3) rome
4) mereka baru lepas membeli belah baju sejuk dan x sabar-sabar utk terus pakai seperti kanak-kanak mendapat gula-gula
5) 2kemungkinan, angakara kumpulan gagak hitam atau sememangnya angkara burj dubai itu sendiri yg megeluarkan fireworks

hahahahaha jawapan seperti all correct. nak hadiah Die! :-)

k.idham said...

1) anak patung
2) sikat
3) tu kt gaza..tinggalan serangan israel
4) depa semua sdg dalam bot pancung menuju ke sumatera, sebelum menerus perjalanan ke Australia (migrasi penduduk asia tngh)
5) burj dubai? aku ingatkan menara loji bijih besi sedang beoperasi..

hady said...

kak sheila : dah lama sangat dah tak update blog, anak pun dah besar dah tu... :)

anon 1 :
1) tak menjawab soalan - tiada markah
2) ya betol! gigi ku sudah kembali ke rahmatullah
3) rome? haha, hampir hampir tapi SALAH
4) woi, memang sejuk melampau lah!
5) hahaha, hampir tepat tetapi anggota gagak hitam cuma datang tengok aja..

yam : oh yum, semua di dalam gambar tersebut masih bujang trang tang tang... sila isi borang permohonan. tapi hati-hati, bercinta dengan arkitek lelaki biasanya banyak drama, mahu ke?

hady said...

iyllie : eh, takde iras iras ke? anak tu... anak sedara... muka seiras, cuma warna aja lain lain.. huhuhu...

anon 2 :
1) bukan anak kandung - hahaha, tepat sekali..
2) gigi taring - tepat sekali.. dua markah di situ..
3) rome - anda pasti seorang yang suka meniru dalam peperiksaan - SALAH
4) baru lepas membeli belah? - sejuk melampau macam tu, nak beli belah pun takda nafsu... merentasi Bosphorus Creek tu..
5) burj dubai secara semulajadi mengeluarkan bebola api - Tepat sekali!

siapa cakap semua tepat? hanya 3 dari 4 lah. not bad laa.. hadiah nak kasi kat sape? anonymous?

hady said...

k. idham:
1) anak patung - salah salah salah
2) sikat - tepat sekali, walaupun tak memenuhi kriteria
3) gaza - salah salah salah - actually kalau jawab gazi, dapat separuh markah... salah satu destinasi kitorang pergi namanya gazi
4) bot pancung tu dah betul dah, migrasi dari asia pun dah betol - cuma destinasi nya silap bung... kami migrasi dari asia ke europe..
5) menara loji bijih besi? lebih baik dari loji bahan buangan...

Anonymous said...

hahah...mcm2 jawapan..
sy pom x tau..bc jek jwpn org len

-anon xda blog-

Jumper said...

Let me answer the only question that is intellectually challenged.
No 3 : Turkey, perhaps the gagak hitam had had a winter migration from Dubai to Istanbul, right???

Anonymous said...

u kejer firm mana ah, jst to know, post ah ur work!
Zul Arki

Mohd Hazaruddin said...

Salam,

En hady ...
How are you?
Gue udah pulang!
Melihat memerhati memandang mendengar .... macam-macam lagi nak buat ...

9-month hilang dari arus perdana ...
Jadi terkapai2 ...

How r u?

Salam