Saturday, October 30, 2010

a new life : middle east vs south east asia

salam
.
.
antara middle east dan southeast asia
antara united arab emirates dan vietnam
antara dubai dan ho chi minh
.
.
hidup hady berubah lagi
akhirnya kisah dia di dubai tamat juga
contract selama dua tahun akhirnya sampai ke penghujung
projek mega bernilai bilion dirham akhirnya selesai
dan tibalah masa yang amat ditunggu untuk pulang ke kuala berang
siapa tahu, mungkin akan ada sequal kisah kisah dubai
mungkin setahun atau dua tahun dari sekarang
buat masa sekarang - dubai bukan pilihan hady
dan kepada semua teman teman dubai
kita jumpa lagi di masa depan
selamat tinggal dubai winter
.
.
dua bulan
iya, dua bulan hady bercuti secara total dari dunia senibina
pulang ke kuala berang
qadha segala tido yang kurang
ganti segala rehat yang terlepas
dan sambung angan angan untuk kerja di bidang perhotelan
dan iya, resume juga dihantar ke hotel hotel 5 bintang
tapi
hampeh tak dilayan!
.
.
dan selepas dua bulan bertapa
hady memulakan tugas baru sebagai project architect di kuala lumpur
international architectural consultant
menariknya, firma ini dimiliki oleh seorang Belgian Architect
dan merupakan sebuah award winning firm yang terkemuka di dunia perhotelan
ironi bukan?
firma ini tiada projek di malaysia tetapi mempunyai projek di hampir seluruh dunia
sepanjang dua bulan pertama
hady terlibat dalam project resort dan villa lima bintang
di shanghai, maldives dan portugal
dan kemuncaknya
setelah mendapat kepercayaan director dan principal
hady diberikan tugas menjadi project architect kepada exclusive resort di Vietnam
dan client yang bukan calang calang dalam industi perhotelan
AMAN RESORT
one of the most exclusive hotel operator in the world
we are talking about 5 or 6 star resort
in maldives or bora bora island or exotic island in phuket
dan iya
mulai sekarang, hady akan terbang randomly
kuala lumpur - ho chi minh
.
.
selamat tinggal dubai
hello vietnam!
.
.
selamat tinggal Meydan Grandstand, Dubai
enjoy the photos of hady's previous project




















.
.
dan selamat datang dunia perhotelan
enjoy the project photos of the current firm hady bekerja
.
.











doa kan yang terbaik!
pasti akan rindu pada winter dubai!
will be there..... sometime somewhere in the future..










14 comments:

MasZuber said...

good luck in your new job :)

Mohd Hazaruddin said...

best of Luck!

Mother of Two said...

welcome home...senyap2 ajer em.hadi rupanya dah kelik mysia. good luck ur new job.

iyllienaz said...

lepas ni description blog kat kanan tu dah boleh tambah vietnam pula..tapi memang terbaik all your design yang kat dubai tu..cantikkk..

ms.d said...

all the best with your new project mr.h!!! :)

Anonymous said...

mesti sedih kan...
apa pun good luck dalam pekerjaan baru..

-anon xda blog-

payarumput21 said...

Salam Hady..

Best of luck future top architect dear and.. what ever you're or planning to do.. remember one thing.. ENJOY every single moment of it while it lasts....

Mendoakan yg terbaik.. :)

Syamsulfaiz said...

Tahniah Mr Hady for your new job. It sounds very interesting. The bonus is - you will be based in Kuala Lumpur.
It seems like we remain to be blog friends so far. Keep posting and yes..please update status of your location - KL/Vietnam.

pendekarhitam said...

Gud job bro...Best of Luck...!!
Alang2 dah kat KL, jom ngeteh

whitelily zyzyx said...

nice design kt dubai. good luck 4 future

an.OO.an said...

hello hi. envy kamu. wishing u all the best in ur career. nice blog. & i am nw following u :)


*indeed kita melihat pada bulan yg sama. berpijak di bumi yg sama. kita berlatar belakangkan career yg sama. tp kita bergerak di dunia yg berbeza.

hady said...

maszuber & haza : thanks for the wishes. i need luck, hehe..

mother of two : thanks. dah kelik keje sining doh.. hehe.. i thought you still in dubai? kelik tak bagitau eh?

iyllie : blom boleh tambah vietnam lagi, coz still blom pindah ke sana. neway, thanks for the compliment. its a team work. :)

ms d : oh, you are mostly welcomed

anon : actually sangat happy to be back to malaysia. feels great dapat dengar semua orang di sekeliling cakap bahasa melayu. sedih tinggalkan winter. huhu..

hady said...

payarumput : terima kasih for the doa. insyaalah. tak kira duk mana pun, enjoy my life to the fullest.. :)

shahsul : yeah. its a pity tak sempat hang out for a cup of tea, back in dubai. tapi of course still boleh jumpa whenever you come back to malaysia. looking forward for it. and take care in dubai bro..

pendekar hitam : jom jom.. eh jap.. ngeteh tu hape?

whitelily : thanks. jom la ramai ramai kita jadi architect, indahkan cityscape kat malaysia ni.. jom!!

an oo an : no need to envy. everyone has different path - and semua path tu enjoyable in different way... envy you too.. :)

abangxxx said...

abangxxx said:
Syukur Alhamdulillah! Seorang lagi anak Melayu Muslim yang berjaya. Boy, jalan terus!