Friday, September 9, 2011

A new beginning

Salam
.
.
Setelah berfikir selama beberapa bulan
Akhirnya Hady telah membuat keputusan drastik untuk memulakan sesuatu yang baru
Ubah segala rutin yang ada
Sesuatu yang nekad dan agak mengejutkan
Tetapi ini semuai untuk yang terbaik di masa akan datang
Sesuatu yang perlu untuk jangka masa panjang
.
.
.
.
Iye! Aku tukar kerja lagi!
.
.
Sebenarnya keputusan ni agak mengejutkan semua orang
Terutamanya rakan rakan di office
Mungkin sebab dari pandangan mata diorang
sebenarnya tiada alasan kukuh untuk aku berhenti kerja
Iyalah, setakat ni tiada masalah besar di office
Berpeluang bekerja dengan nama besar dalam bidang perhotelan - AMAN resort
Dapat juga travel ke site di Vietnam agaknya 6-7 kali
Untuk supervise projek
Bekerja terus di bawah director dan kekadang terus berdepan dengan big boss
(ok, kekadang selalu juga kena marah kaw kaw dengan bigboss
Dan kena bebel dengan director)
tapi itu normal lah! Adat bekerja kan?
Dan punya rakan rakan sepejabat yang satu kepala lah
.
.
Jadi, kenapa mau berenti?
.
.
Hahahaha
Itu kena sambung part 2 esuk
Sebab sekarang, mau pergi klia
Mau antar anak buah mau further study ke India - ambik Medic
.
.
So, tunggu...... Top 5 sebab kenapa aku berenti kerja
.
Hehehe, bunyi macam poyo plak!

2 comments:

azahaldir said...

SELAMAT HARI RAYA EN HADI
SELAMAT MENCARI KERJA BARU JUGA

Mother of Two said...

abis dah berenti kerja...mesti ada kerja kosong..nak applylah:)