Sunday, January 2, 2011

years to come

salam
.
.
selamat tahun baru 2011
.
.
baru baru ini macam terdengar di radio satu lagu dari aizat amdan
agaknya lagu tu bukan lagu baru tetapi mempunyai lirik yang sangat mendayu
dan komposisi lagunya juga sangat bagus
membuatkan lagu inggeris itu ingin dan ingin terus dipasang
.
.
years from now
.
what will i be years from now
what will i wear how will i look
i think too much, i think too much
.
sometimes its scary over thinking
what you have or haven't done
you think too much, you think too much
.
will the rain smell the same
will our loosing trentrous game
and the star much shine
the color seems so blurry
.
will i end up all alone
without a shoulder to cry on
.
what will i be years from now
i have answered them but none have answered me
and when my time has come
i hope my last seconds in this life will have you
will have you..
.
will the rain smell the same
will our loosing trentrous game
and neglect most people views
seems so worthy
.
relate back to the song
what will happen in year to come
.
.
.
top 5 azam hady rashid
in the year of 2011
.
.
.
azam 1 - selamat tinggal emporio armani / dkny
.
since that there is no more 'dubai salary'
no more big buck in the wallet
and no more bonus bonus bonus
i guess kena back to the roots semula lah
dan start berjimat balik
jom teka, by the end of 2011
agak agaknya, berapa dapat disimpan
sape teka betul, dapat hadiah misteri
hehehe..
.
.
azam 2- selamat datang cinta hati baru : honda city yang putih melepak
.
memandangkan cinta lama kepada city 2007 telah beralih arah
si hitam berkilat tu sudah dapat teman baru
rasanya, masanya telah tiba untuk memikat hati si cinta hati baru
oh honda city 2011
sudah tak tahan lagi melihat sexy body putih berkilat tu
cepatlah kau muncul di pasaran
aku mau cepat cepat pikat
dan dating tiap tiap hari ke tempat kerja!
.
.
azam 3 - architecture. architecture. architecture
.
disebabkan tahun ni adalah tahun untuk berjimat
secara rasminya, kenalah tangguh dulu keinginan untuk travel
maaflah paris / london / spain
tahun ni nampaknya tak dapatlah nak menziarah kamu
the only way ialah to perform in the new firm
kerja sungguh sungguh
betul betul ikhlas - dan kena lah sacrifice masa tidur sikit
so that, bos akan hantar to attend meeting overseas
ho chi minh dah. singapore dah.
boss, please hantar ke paris pulak.
please.please.please.
hahaha..
.

azam 4 - project art / andi arshad

tahun ini rasanya mahu concentrate pada hobi photography

walau SLR camera sudah lama tak disentuh dan sudah masuk peti sejuk beku

rasanya, kalau diasah kembali skill skill foto ni, boleh dikembangkan lagi

so, just wait for a new project from me

project art / andi arshad

.

.

azam 5 - i want to be a better person

sepanjang tahun 2010 sudah berjumpa dengan pelbagai jenis manusia

kadang kadang kita rasa kita sudah kenal dengan segala jenis perilaku dan perangai

tapi luasnya dunia ini, kita tidak tahu siapa yang akan kita kenali

dari boss yang perengus dan suka menengking dengan kata kata kesat

kepada manusia yang berhati busuk suka membuli

kepada bukan muslim yang hatinya baik memberi tunjuk ajar

kepada rakan baik gadis filipina yang berjiwa bersih

kepada manusia yang mahu dihormati tetapi tidak tahu cara untuk mwnghormati

kepada stranger yang tidak kenal another stranger tetapi suka menasihati dengan ikhlas

peliknya perangai manusia

azam 2011 harapnya dapat menjadi manusia yang lebih baik

yang dapat hormati semua orang walau bagaimana pelik sekali perangai mereka

.

.

jadi, apa azam baru kamu 2011?